fbpx

Antwoord op

al je vragen

Staat je vraag er niet bij? Dan kun je ons elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 bereiken.

FAQ

Build my Business is het kleine zusje van Bloggers and Brands, hét marketing en pr-bureau in Den Haag. Zij werken voor (internationale) beauty, fashion en lifestyle merken en nemen hen al het werk uit handen.

Build my Business verzorgt online marketing tools waardoor je zelf (indien gewenst met behulp van onze experts), makkelijk de marketing van je startup kunt verzorgen. Je kunt bij ons terecht als je zelf het gezicht van je eigen bedrijf bent of de drijvende kracht achter je beauty, fashion of lifestyle startup. 

Een Business Builder is een abonnee, ofwel een ondernemer of startup die gebruik maakt van onze online abonnementen. Je kunt zelf een Business Builder worden als je een (startende) ondernemer bent die 100% toegewijd is aan het bouwen van een succesvol bedrijf.

Nee, Build my Business is niet geschikt voor ondernemers die nog niet voldoende motivatie hebben om daadwerkelijk onze marketing tools in te zetten en bij te dragen aan de fantastische sfeer in ons online clubhuis.

Onze clubhuis portier houdt een oogje in het zeil en zet iedereen die de sfeer in de club niet bevordert buiten de deur. Ons online clubhuis werkt namelijk het beste als alle Business Builders elkaar steunen, wij houden het graag gezellig!

Het online clubhuis vind je hier op onze website. Als abonnee, ofwel Business Builder kun je hier 24/7 inloggen. Het online clubhuis is alleen toegankelijk voor Business Builders zodat we ondernemers een veilige privé omgeving kunnen bieden.

What happens in the clubhouse, stays in the clubhouse.

In het clubhuis vind je ook onze exclusieve marketing tools zoals de beeldbank, video tutorials en social media plannen. Evenals als het privé forum waar je vragen kunt stellen en nieuwe vrienden kunt maken.

Elke club heeft een code en dit is die van ons:

Wij doen niet aan discrimineren, haten of andere lastig vallen. We accepteren geen racisme, pesten, scheldwoorden en scheldnamen. Spammen is niet toegestaan. Wij houden van alle kleuren in de regenboog en daar voorbij. #equality

Maakt een Business Builder zich hier toch schuldig aan, dan kunnen wij per direct een (tijdelijke) ban in werking stellen.

Een expert is een van onze collega’s die alles weet van marketing tools, fotografie, design en nog veel meer! Bij hem of haar kun je terecht met al je vragen over marketing en ondernemen. Wij zorgen ook regelmatig voor business tips van onze partners zoals andere experts uit andere branches.

Maandelijks verzorgen wij een live kick off voor alle Business Builders met een Midi of Biggie abonnement. Tijdens de kick off nemen wij samen het nieuwe contentplan, de trend kalender, de tekst concepten en het nieuwe beeldmateriaal door. Op deze wijze heb je zeven dagen om te werken aan je content marketing voor de aankomende maand en kunnen wij je helpen als je vragen hebt.

Een contentplan bevat voor elke dag een post idee. Zo hoef je nooit meer zelf te bedenken wat je dagelijks op de social media kanalen van je onderneming kunt posten. Wij publiceren elke maand contentplannen voor verschillende doelgroepen in de beauty, fashion en lifestyle branche. Je kunt ook je eigen post ideeën mixen met onze plannen.

Een trend kalender bevat alle belangrijke evenementen, feestdagen en bijzondere dagen per maand. Onze marketing experts stellen de trend kalender samen zodat jij de social media content voor jouw onderneming kunt aanpassen op deze speciale gebeurtenissen. Wij publiceren trend kalenders gericht op de beauty, fashion en lifestyle branche.

Op deze wijze kun je makkelijk inspelen op speciale gebeurtenissen middels bijpassende social media posts en promoties, zoals kortingscodes en speciale aanbiedingen in je webshop. Zo maken wij het jou makkelijk om aan de (content) marketing van je onderneming te werken.

Wij verzorgen elke maand 15 tekst concepten voor je social media posts. Denk aan een tekst voor het introduceren van een nieuw product. Alle teksten kun je makkelijk aanpassen met de naam van je eigen onderneming, services en/of producten.

Zo hoef je nooit meer na te denken over passende teksten voor je social media posts. Wij verzorgen ook een handige lijst met hashtags die de komende maand vaak gebruikt worden. De hashtags kun je combineren met de tekst concepten, zodat je makkelijk en snel een tekst voor een social media post kunt maken.

Ons privé forum kun je zien als ons eigen social media platform. Alleen onze abonnees, ofwel Business Builders kunnen berichten op het forum lezen en achterlaten. Zo kun je online in een veilige omgeving praten met andere ondernemers. Op deze wijze kun je informatie delen en vragen stellen die je bijvoorbeeld liever niet openbaar in een Facebook groep voor ondernemers zet, omdat (potentiële) klanten en concurrenten ook mee kunnen lezen.

Je kunt ook een nickname in de plaats van je eigen naam gebruiken als je dat prettig vindt. Tevens kun je er tips uitwisselen en samenwerkingen met andere ondernemers aangaan. Evenals vragen stellen aan onze experts. Het forum is zelfs 24/7 bereikbaar want je kunt overal ter wereld inloggen. Zo kun je altijd met iemand praten over het runnen van je onderneming of gewoon lekker kletsen over leuke dingen. #ClubParty

Als je gebruikt maakt van een Midi of Biggie abonnement krijg je elke maand een nieuw contentplan, evenals een nieuwe trend kalender en tekstconcepten.

Hier hebben wij voor gekozen omdat social media apps elke maand veranderen. Net zoals jouw onderneming die elke maand groeit en andere behoeften heeft. Je zou met een eenmalig social media plan of workshop al snel achterlopen op alle nieuwe ontwikkelingen.

Als jouw online marketingbureau willen wij dat uiteraard voorkomen en verzorgen wij daarom elke maand nieuwe content tools. Op deze wijze word je elke maand voorzien van de beste tips, motivatie en support.

Het content marketing abonnement is geschikt voor (startende) ondernemers die zich richten op doelgroepen binnen de beauty of fashion branche. Denk aan cosmetica merken, beauty salons, kapsalons, nagelstudio’s en webshops. Evenals fashion designers en kledingmerken met een eigen webshop.

Onze abonnementen zijn ook geschikt voor lifestyle ondernemers die zelf het gezicht van hun eigen onderneming zijn. Denk aan coaches, virtual assistants, designers, consultants en experts.

In onze beeldbank vind je een mix van foto’s en grafische elementen voor beauty, fashion en lifestyle ondernemers. De beeldbank wordt elke maand opgefrist met nieuwe beelden en grafische elementen. Onze fotograaf maakt elke maand een set nieuwe foto’s die passen bij het seizoen, de komende feestdagen of een thema. Wij verzorgen ook neutrale foto’s die je kunt gebruiken om je eigen style en branding te creëren. 

Ja, graag zelfs! Op het forum en via het formulier op de beeldbank pagina kun je aangeven welk type foto’s en grafische elementen jij graag in de beeldbank terugziet. Onze fotograaf en/of grafische designer gaan er dan mee aan de slag. Zo breiden wij onze beeldbank steeds verder uit met beeldmateriaal waar jij en andere Business Builders echt blij van worden.

Ja, dat doen wij graag! Beeldmateriaal van je eigen producten valt onder maatwerk. Daarom kun je ons het beste mailen via info@buildmybusiness.nl. Dan ontvang je van ons een offerte op maat.

Jazeker, je mag de beelden, illustraties en tekstmaterialen aanpassen naar wens voor je eigen merk. Dit betekent dat je alles mag bewerken in bijvoorbeeld Canva en Photoshop. Je mag de foto’s van filters voorzien en teksten aanpassen voor je eigen producten en branding.

Bij Build my Business eren wij graag de wet. Dit betekent dat wij geen geld willen verdienen aan het verkopen van foto’s waar producten op staan van merken die wij niet vertegenwoordigen. Wij maken voor de beeldbank dan ook enkel origineel beeldmateriaal waar geen merknamen of logo’s op te zien zijn.

Al het materiaal dat je middels ons verkrijgt mag je niet doorgeven, verkopen of laten bewerken door derden. Dat wil zeggen dat je de plannen, foto’s, grafische elementen, teksten en concepten niet mag (door) geven aan andere ondernemers of bureaus, die er nieuwe producten/werk van maken (om te verkopen). Het auteursrecht van alle materialen ligt te allen tijde bij Build my Business.

Nee, je hoeft Build my Business niet als bron te vermelden als je foto’s of illustraties uit onze beeldbank gebruikt op social media, in nieuwsbrieven of op je website. Build my Business, who!? Wij vinden het wel leuk als je ons tagged @buildmybusinessnl zodat wij je posts kunnen liken.

Je mag er zoveel gebruiken als je wilt, er is geen downloadlimiet. 

Als je mini abonnement hebt mag je al het materiaal in de beeldbank enkel op de social media kanalen van je onderneming gebruiken.

Als je een midi abonnement hebt mag je al het beeldmateriaal op de social media kanalen en in de nieuwsbrieven van je onderneming gebruiken. 

Als je een biggie abonnement hebt mag je alle beeldmaterialen op de social media kanalen van je onderneming gebruiken, maar ook in de nieuwsbrieven en op de website. 

Ja, dat kan zeker. Wij raden het zelfs aan om ook je eigen foto’s te publiceren zodat je onderneming authentiek en menselijk overkomt. 

Het auteursrecht van alle materialen die je verkrijgt middels onze abonnementen ligt te allen tijde bij Build my Business. Dit houdt in dat je middels een abonnement een licentie, ofwel toestemming krijgt om de materialen voor je eigen startup te gebruiken tijdens en na het opzeggen van het abonnement. 

Afhankelijk van je abonnement mag je de materialen voor je social media kanalen, nieuwsbrieven en website gebruiken.

Heb je teksten, illustraties of beeldmateriaal op het oog die je toch graag voor andere doeleinden wilt gebruiken? Denk aan advertenties en publicaties, dan kun je hiervoor een losse licentie aanvragen via info@buildmysbusiness.nl. Wij denken graag met je mee voor een passende oplossing.

Om misbruik te voorkomen checken wij regelmatig of het materiaal van onze abonnementen correct gebruikt wordt.

Indien wij vaststellen dat je beelden, grafische elementen, concepten en teksten onrechtmatig gebruikt, dan ontvang je van ons een brief/claim voor een schadevergoeding ten behoeve van Build my Business. Bij geen of onvoldoende reactie schakelen wij juridische ondersteuning in. Wij kunnen ook een directe ban inzetten en/of de toegang ontzeggen tot ons online clubhuis en alle marketing materialen zoals de beeldbank.

Nee, een abonnement mag je niet delen met een collega of een andere ondernemer. Wil je één of meerdere collega’s een eigen account geven? Dan kun je extra abonnementen afsluiten tegen een voordelige investering. Mail hiervoor naar info@buildmybusiness.nl

 

Als virtual assistant kun je een beeldbank abonnement afsluiten waarmee je een licentie krijgt voor het gebruik van onze beeldbank voor meerdere klanten tegelijk. Zo heb je altijd toegang tot voldoende beeldmateriaal om content te maken voor je klanten. Hiervoor kun je mailen naar info@buildmybusiness.nl.

Nee, je kunt onze marketing tools als ondernemer (zzp’er, freelancer of bureau) niet ook voor je eigen klanten gebruiken. Lees hier meer over onder het kopje licentie misbruik.

Tevens hebben wij vertrouwen in jouw unieke skills, waarmee jij als professional je eigen klanten van de juiste ondersteuning kunt voorzien. Je bent daarom van harte welkom om tijdens de live Q&A’s met onze coaches te sparren over hoe jij je klanten het beste kunt ondersteunen. Wij leren je graag hoe je op eigen kracht je ideale klant blij kunt maken. Let’s Build your Business together!

Om te voorkomen dat er meerdere ondernemers gebruik maken van één abonnement, kun je niet (te vaak) vanaf verschillende plekken inloggen. Probeer je dat wel, dan schakelt ons systeem tijdelijk de mogelijkheid tot inloggen uit. Zo kunnen wij ook voorkomen dat iemand zonder jouw medeweten misbruik maakt van jouw account op onze website. Denk je dat dit het geval is? Dan kun je ons het beste meteen mailen naar info@buildmybusiness.nl.

 

Nee, wij bieden geen proefperiode aan omdat wij enkel Business Builders willen aantrekken die er 100% voor gaan. Join the club or leave the party. 

Wij zijn er 100% zeker van dat je sowieso goed resultaat kunt behalen wanneer je onze marketing tools inzet zoals aangegeven. De reviews van andere Business Builders geven je alvast inzicht in alle mogelijke resultaten.

Heb je tijdens de eerste maand toch twijfels? Stuur ons dan een mail via info@buildmybusiness.nl o.v.v. Clubhuis garantie voordat de eerste week van de tweede maand voorbij is.

Jouw investering teruggeven doen wij op voorwaarde dat je kunt aantonen dat je onze marketing tools daadwerkelijk hebt ingezet, waardoor je 100% zeker weet dat onze service niet bij je past. Dit betekent dat je minstens één social media kanaal in je mail deelt waarmee je kunt aantonen dat je daadwerkelijk elke dag gepost hebt volgens ons social media plan voor de afgelopen maand. 

Na het verstrijken van de eerste maand gaan wij ervan uit dat je aantoonbare resultaten hebt behaald en vervalt de garantie. Let op! De clubhuis garantie geldt enkel voor kwartaalabonnementen.

Jazeker, als je behoefte hebt aan meer ondersteuning dan staan onze experts voor je klaar. Je krijgt bij het Biggie abonnement standaard een privé mastermind sessie van 60 minuten. Heb je meer ondersteuning nodig? Dan kun je een offerte aanvragen via info@buildmybusiness.nl

 

Een maandelijks abonnement kun je elke maand stopzetten. Momenteel kun je dat doen door de stappen te volgen op deze pagina met de reden van opzegging voor de eerste dag van de nieuwe maand. Doe je dit op of na de eerste dag van de nieuwe maand, dan wordt het abonnement de volgende maand stopgezet. Je hebt dan nog de hele maand toegang tot alle materialen.

Een kwartaalabonnement kun je opzeggen via deze pagina door een maand voor de vernieuwingsdatum te mailen met de reden van opzegging. Het abonnement wordt dan niet automatisch verlengd. 

 

Als je een abonnement afrekent op onze website dan kun je met Ideal betalen. De eerste termijn betaal je tijdens het afrekenen. De volgende termijnen voor het gekozen abonnement worden automatisch maandelijks of per kwartaal afgeschreven.

Losse producten zoals printables, werkboeken, magazines en andere eenmalige services kun je onder andere middels Ideal, Bancontact en Paypal afrekenen.

Na het afrekenen ontvang je per mail een bevestiging van je bestelling vanuit onze webshop.

Heb je geïnvesteerd in een abonnement? Dan krijg je binnen vijftien minuten ook een factuur op naam van je bedrijf, handig voor de administratie! Soms stuurt ons systeem ook alvast de factuur voor de aankomende termijnen.

Na het afrekenen ontvang je eerst per mail een bevestiging van je bestelling en een factuur voor het gekozen abonnement.

Binnen vijftien minuten ontvang je in je mailbox een welkomstmail. Hierin vind je jouw persoonlijke inloggegevens en een handige tutorial video om je te helpen bij het ontdekken van ons online clubhuis. Zo weet je precies hoe alles werkt.

Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op via de chat of mail naar info@buildmybusiness.nl o.v.v je bestelnummer. 

Jazeker, gevorderde ondernemers en (internationale) merken kunnen terecht bij onze grote zus: Marketing en pr-bureau Bloggers and Brands. Hier kun je terecht als je gebruik wilt maken van een professioneel team dat elke dag voor je klaar staat en alles voor je doet.

Bloggers and Brands verzorgt influencer marketing, Public Relations, events en social media content creatie voor (internationale) beauty, fashion en lifestyle merken. Je kunt onze collega’s bereiken via info@bloggersandbrands.nl.

Maak je geen zorgen, wij helpen je graag verder via info@buildmybusiness.nl